X

Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent: “Ens hem d’autoconfinar; una de cada 100 persones infectades acabarà a l’UCI”

Els dos especialistes demanen mesures més severes per lluitar contra l'expansió dels contagis pel fracàs de les festes de Nadal

18/01/2021

Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent: “Ens hem d’autoconfinar; una de cada 100 persones infectades acabarà a l’UCI”

Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent creuen que la pandèmia és una oportunitat per a fer una reflexió sobre com evoluciona política i econòmicament la societat. Els dos especialistes han fet per primera vegada el pregó de la Diada de Menorca en línia, aquest diumenge, i alerten que una de cada 100 persones infectades acabarà a l’UCI. Per això demanen l’autoconfinament en la mesura del possible.

Torrent i Hernández han explicat durant el pregó institucional de la Diada del Poble de Menorca, que la insularitat i les dimensions de la població a l’illa han facilitat el control de la pandèmia. Però demanen mesures més severes per lluitar contra l’expansió dels contagis pel fracàs de les festes de Nadal. A escala global, creuen que l’arribada de la vacuna demostra la desigualtat social.

Durant l’acte, el Consell ha volgut homenejar els menorquins que d’una manera o l’altra han fet feina durant la pandèmia. La presidenta de Menorca, Susana Mora, ha afirmat que treballarà pels problemes de l’illa, que han empitjorat, com l’accés a l’habitatge, l’ocupació, i la connectivitat àeria. Susana Mora ha reivindicat davant del Govern, de nou, la llei de Consells, i la llei de Reserva de Biosfera.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris