X

Setmana de temps estable i màximes de fins a 19 graus

Allò més significatiu serà el gir de vent a component sud

18/01/2021

Setmana de temps estable i màximes de fins a 19 graus

Diverses persones aprofiten la suaus temperatures a la platja de Binibèquer, Menorca, aquest diumenge. /D. ARMQUIMBAU


Consulta aquí la previsió del Temps

Encetam setmana amb temps dominat per l’anticicló, estable, amb temperatura no gaire freda i una entrada de vent de component nord.

Demà una borrasca s’atracarà al nord-oest de la península i canviarà la situació meteorològica. El canvi no el notarem gaire a Balears fins dimecres, que és quan tocarà la Mediterrània el primer front de la setmana.

De moment demà, allò més significatiu serà el gir de vent a component sud, i la pujada de la temperatura màxima, especialment a l’extrem nord de cada illa. El cel estarà poc ennigulat.

A partir de dimecres quan arribi el front el cel s’anirà tapant de niguls mitjans i alts i així com avanci el dia el vent de sud-oest augmentarà. Dimecres vespre pot fer qualque brusca feble, poca cosa.

S’obri així un període de temps d’oest que estarà marcat pel pas de cues de fronts poc o gens actives, per temperatura suau, per damunt de la mitjana climàtica i per vent fort de component oest.

Dijous el cel estarà tapat a primera hora, de matinada encara amb qualque ruixat, a partir de mig matí moltes més clarianes, ambient suau, amb màximes de 20 ºC.

Divendres augmentarà encara un poc més el vent i el cel estarà mig tapat, pot fer qualque brusca. La temperatura màxima davallarà una mica, quedarem amb valors, a migdia entre 15 i 17 ºC.

El cap de setmana no esperam cap canvi destacable, diumenge ascens del termòmetre, pas de niguls, sempre amb vent de l’oest.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris