X

Part d’Europa opta per restriccions més dures que Espanya

Portugal i el Regne Unit opten pel confinament domiciliari per mirar d'aturar l'augment descontrolat de contagis

19/01/2021

Part d’Europa opta per restriccions més dures que Espanya

Tot Europa es torna a blindar davant l’amenaça descontrolada del virus, en alguns casos, amb normes més restrictives que a Espanya.

Confinament

Alguns dels països opten per un confinament domiciliari estricte. És el cas de Portugal, el Regne Unit i les zones més afectades d’Itàlia. França i Alemanya, de moment, no obliguen la població a romandre a casa. El que sí que limiten, en alguns casos, és la distància a la qual es poden desplaçar del domicili.

Escoles

Pel que fa a les escoles, també hi ha diversitat. Alemanya i el Regne Unit les mantenen tancades (en el cas del Regne Unit, de fet, les obren però només per a alumnes vulnerables o fills de treballadors essencials). I en canvi, a Portugal, Itàlia i França sí que continuen oberts els centres escolars.

Restauració

Les restriccions en general per Europa impedeixen que obrin bars i restaurants. Només a Itàlia poden obrir en les zones amb manco incidència del virus, però han de tancar a partir de les 6. Alguns països, com Portugal, permeten el servei de menjar per endur.

Esport i cultura

I en general obliguen tots aquests països a tancar gimnasos i piscines i també tota la cultura: cinemes, teatres i museus.

Totes aquestes restriccions es modifiquen amb el pas dels dies. Per exemple, el Govern alemany dimarts es reuneix per decidir si és necessari ser encara més durs.

19/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris