X

RIU, Barceló i Melià tanquen la meitat dels hotels a les Canàries

A les Balears, les grans hoteleres estan en mínims històrics en hotels oberts i amb ocupacions d'entorn del 20%

19/01/2021

RIU, Barceló i Melià tanquen la meitat dels hotels a les Canàries

Les grans cadenes hoteleres balears han hagut de tancar bona part dels hotels a les Canàries per les restriccions de viatges i els confinaments als països emissors, segons ha avançat el diari econòmic “Cinco Días”. De la cinquantena d’hotels que RIU, Barceló Hotels i Melià tenen a l’arxipèlag canari, 25 estan tancats en aquests moments, segons el recompte fet per IB3 Notícies. I tot això en plena temporada alta a les Canàries.

Molts treballadors afectats per aquests tancaments passen a engrandir les llistes dels ERTOs, que han de renovar-se a partir del 31 de gener.

A les Balears, les grans hoteleres estan en mínims històrics en hotels oberts i amb ocupacions d’entorn del 20%. La incertesa sobre el començament de la temporada 2021, diuen, és total.

RIU només manté obert un dels seus sis a les Balears, i amb una ocupació del 25%. L’any passat per aquestes dates eren 3 els establiments oberts de la cadena. La situació de la pandèmia és tan volàtil que els seus directius no s’atreveixen a fer previsions i vinculen la recuperació directament a l’evolució de la campanya de vacunació contra la Covid-19. No descarten, però, que es pugui començar a obrir per Setmana Santa si s’aconsegueix un nivell suficient de seguretat sanitària.

Un raig d’esperança per a RIU és que estan entrant reserves de turistes europeus per a l’estiu, a partir del juny. Barceló Hotels també està registrant un mínim de reserves per a final d’estiu i la tardor, però no preveu obrir hotels a les Balears abans del maig. Ara mateix té un hotel operatiu dels 7 que li queden a les Illes després de la venda de l’hotel Formentor.

Melià Hotels també està sota mínims aquest hivern i, a Mallorca, manté tancats hotels que abans resistien la temporada baixa. Fonts de la cadena dels Escarrer es mostren incapaces de fer previsions sobre quan podran reobrir els hotels de les Illes ni en quines condicions. Només confien que la reactivació pugui arribar paulatinament a partir de Setmana Santa, però “amb molta prudència”.

 

19/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris