X

‘Adú’ parteix com la preferida dels Goya amb 14 nominacions

La pel·lícula 'Los Europeos', rodada a Eivissa i coproduïda per IB3, ha rebut tres nominacions

18/01/2021

‘Adú’ parteix com la preferida dels Goya amb 14 nominacions

La pel·lícula ‘Adú‘, que acumula 14 nominacions, parteix com a favorita dels premis Goya. Infants que volen travessar cap Europa, guàrdies civils que vigilen la tanca o activistes mediambientals a l’Àfrica estan units pel destí. Salvador Calvo, nominat a millor director, dirigeix aquest film, després de 20 anys d’una extensíssima carrera en sèries de televisió.

‘Adú’ s’enfrontarà a ‘Las Niñas‘, amb 9 nominacions, l’aplaudida òpera prima de Pilar Palomero. També 9 nominacions té ‘Akelarre’, una història sobre dones bruixes al País Basc del segle XVII.

Ane‘, del debutant David Pérez Sañudo, és una altra de les nominades a millor pel·lícula. Una mare cerca sa filla i descobreix l’entorn tèrbol en què es mou. ‘Les noces de Rosa‘, d’Iciar Bollaín, acumula 8 nominacions. Candela Peña, la protagonista, podria pescar estatueta a la millor interpretació femenina ja que s’enfronta a la veterana Kitti Mànver d”El Inconveniente’.

I acumula 3 nominacions ‘Los Europeos‘, una producció associada d’IB3, protagonitzada per Raúl Arévalo i Juan Diego Botto, el qual està nominat a millor actor de repart. El film, dirigit per Víctor García León, està ambientada als anys 50 i rodada a l’illa d’Eivissa. També ha obtingut les nominacions a millor guió adaptat i millor disseny de vestuari.

Per conèixer-ne els guanyadors, haurem d’esperar fins al 6 de març. La gala, que s’assemblarà poc a les anteriors a causa de la COVID, la conduiran Antonio Banderas i María Casado. El que ja sabem és que Ángela Molina recollirà el Goya d’Honor.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris