X

Simón: “Poc a poc arribam al cim de la tercera onada”

L'ocupació a les UCIS i el nombre d'hospitalitzacions continua augmentant

18/01/2021

Simón: “Poc a poc arribam al cim de la tercera onada”

La taxa d’incidència acumulada a 14 dies torna a disparar-se i arriba als 689 casos per cada 100.000 habitants. Són 100 més que divendres passat. Així i tot, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón ha explicat que l’increment de casos s’ha alentit, fet que podria associar-se a l’arribada al punt més alt de l’anomenada tercera ona.

UCIS AL 32,7% I HOSPITALITZACIÓ AL 18,6%

Els nous contagis se suavitzen, però l’ocupació a les UCIS i el nombre d’hospitalitzacions continua augmentant. Algunes comunitats autònomes tenen les unitats de cures intensives al límit, la mitjana estatal se situa en el gairebé 33% i el nivell d’hospitalitzacions està en el 18%. Malauradament, les morts per Covid-19 no aturen. La Comunitat Valenciana suma avui 95 víctimes mortals. És la xifra més alta registrada en una actualització.

Simón ha llançat un missatge d’esperança. La primera fase de la vacunació està molt avançada i, de cada vegada, hi ha més gent immunitzada. Simón ha assegurat que ben aviat es podrà començar a vacunar personal sanitari d’altres grups i persones majors de 80 anys.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris