X

Giuseppe Conte demana el suport de la Cambra dels Diputats per a seguir en el Govern

Conte encara no té assegurats els 161 vots necessaris per a la majoria absoluta al Senat

18/01/2021

Giuseppe Conte demana el suport de la Cambra dels Diputats per a seguir en el Govern

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, demana el suport de la Cambra dels Diputats per a seguir en el Govern en aquests moments de pandèmia i per a resoldre la crisi “sense sentit” oberta per la sortida de la coalició d’un dels socis, Matteo Renzi.

“A tots aquells que tenen en el cor el destí d’Itàlia, us demano avui, ajudeu-nos, ajudeu-nos a seguir amb la màxima celeritat”, va instar Conte als diputats, que hauran de votar una moció per a confirmar o negar el seu suport a l’Executiu.

Conte tracta així de convèncer als diputats perquè recolzin el seu Govern, que ha perdut el suport clau de Renzi -a pesar der ser un soci minoritari-, i després acudirà amb el mateix objectiu al Senat, una cita aquesta última fonamental perquè en la Cambra Alta té més difícil sumar una majoria.

La crisi política arriba en un moment molt difícil pel coronavirus i, per aquesta raó, el primer ministre va subratllar que el país “mereix un Govern unit i dedicat a treballar pel bé dels ciutadans i en una incisiva recuperació de l’economia”.

La seva intenció és convèncer als diputats del Grup Mixt, ja que ha tancat la porta a una nova aliança amb Renzi, en assenyalar que “és hora de passar pàgina” i acusant-lo d’obrir una crisi “sense sentit” i de “greu irresponsabilitat” en plena pandèmia.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris