X

Salut estudia deixar sortir a veure familiars els immunitzats contra la Covid dels geriàtrics

Els residents estan tots sols i han vist la mort de prop per això els costa més afrontar els dols

19/01/2021

Salut estudia deixar sortir a veure familiars els immunitzats contra la Covid dels geriàtrics

Imatge d'arxiu.

La Conselleria de Salut planteja que els usuaris de geriàtrics que estiguin vacunats o tenguin immunitat puguin sortir de les residències per visitar els seus familiars. Diversos estudis destaquen que les persones majors són les qui han patit el major cop de la pandèmia pel que fa a l’alta mortalitat, però també pels efectes psicosocials de la covid i que han aparegut en forma d’ansietat, depressió o trastorns de la son. Uns efectes als quals la Conselleria de Salut hi vol posar remei amb una flexibilització de les mesures per evitar que la crisi social perduri en el temps. Des del passat estiu, les sortides de les residències estan prohibides per l’increment dels casos de coronavirus.

El departament de l’Atenció a la Cronicitat ha traslladat la possibilitat de permetre les sortides de la gent gran immunitzada a l’àrea de Salut Pública que encara s’ha de pronunciar sobre si veu amb bons ulls aquesta proposta.

En declaracions a IB3 Ràdio, la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, ha explicat que Salut no ha fet cap estudi sobre com la pandèmia ha afectat la salut mental dels usuaris de residències, però Miguélez afirma ha tengut uns efectes importants: “Es nota que han perdut pes; el fet d’estar confinats a les seves habitacions no ajuda. Estan més tristos perquè estan més allunyats de la gent que estimen. És important flexibilitzar les mesures perquè puguin estar connectats a la seva gent”.

Una afirmació que comparteix el coordinador autonòmic de Salut Mental a les Illes. Oriol Lafau afirma que “les persones grans estan fent dols més accelerats ja que han vist morir més persones de les seves residències que habitualment. A més, els costa afrontar aquests dols ja que estan tots sols; el que veim són més quadres depressius en persones majors“.

19/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris