X

Menorca ja té les primeres persones immunitzades contra la covid després de rebre la segona dosi

Francisca Salas Pons de 91 anys és usuària de la residència de gent gran del Consell de Menorca a Maó i ja ha rebut la segona dosi de la vacuna

20/01/2021

Menorca ja té les primeres persones immunitzades contra la covid després de rebre la segona dosi

Aquest dimecres ha començat a Menorca el procés d’administració de la segona i definitiva dosi de la vacuna entre les residències de gent gran de l’illa.

Francisca Salas Pons, de 91 anys i usuària de la residència de gent gran del Consell de Menorca a Maó, i la infermera del mateix centre Ana Rogel del Pino són les primeres menorquines immunitzades contra la covi-19.

Durant el dia d’avui es vacunarà als 261 residents i 170 treballadors de les residències de Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Sant Lluís, el centre sociosanitari de Santa Rita, Es Ramal d’Alaior, a més de la residència de gent gran del Consell que van rebre la primera dosi el primer dia de la campanya de vacunació, el 30 de desembre passat.

A més, els equips d’infermeria, format per quatre professionals del centre de salut Dalt Sant Joan de Maó,  també administraran avui 32 primeres dosis a treballadors de les residències del Consell i Es Mercadal que en els últims dies han signat l’autorització per a rebre la vacuna. D’aquesta manera, el percentatge de treballadors vacunats puja dos punts i se situa en 63,18%.

Segons un comunicat de l’Àrea de Salut de Menorca, el director d’Atenció Primària, el doctor Txema Coll, ha avançat que aquest percentatge pujarà encara més perquè altres professionals sociosanitaris que treballen als geriàtrics ja han manifestat la intenció de vacunar-se.

Per altra banda, el coordinador de la campanya de vacunació a Menorca explica que no s’ha notificat ni s’ha detectat cap reacció adversa a la vacuna entre les persones que van rebre
la primera dosi.

La vacunació a les residències continuarà complint el termini de 21 dies entre una dosi i la segona, de manera que aquest dissabte serà el torn a la residència geriàtrica de Maó i el primer de febrer es completarà la vacunació a les residències.

Pel que fa a la vacunació als centres de discapacitat, de moment no hi ha data de la vacunació als 9 pisos tutelats de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca a l’espera de saber la disponibilitat de vacunes en les properes setmanes. “Estem preparats i tenim els recursos humans disponibles per poder vacunar quan tinguem les dosis suficients”, ha dit Txema Coll.

Si sumam les dosis a professionals sanitaris, fins ahir dimarts teníem 1.785 persones vacunades a Menorca. (La dada no inclou les primeres dosis que està previst que es posin avui, pendents del recompte al final de la jornada).

20/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris