X

Denuncien que l’increment de senderistes a la Serra provoca alteracions del paisatge

Pintades, plaques il·legals clavades a roques i fites enormes són alguns dels comportaments incívics

20/01/2021

Denuncien que l’increment de senderistes a la Serra provoca alteracions del paisatge

Els agents de Medi Ambient del Govern denuncien que l’increment de senderistes a la serra de Tramuntana ha fet augmentar greument les alteracions del paisatge. Pintades, plaques il·legals clavades a roques i fites enormes són alguns dels comportaments incívics que, tal com alerten, suposen noves agressions ambientals.

Les restriccions per mor de la pandèmia, i fenomens meteorològics com la neu, han provocat durant les darreres setmanes un notable increment d’excursionistes i senderistes per la serra de Tramuntana. Un fet que, segons els agents mediambientals del Govern i la Conselleria de Medi Ambient, ocasiona greus alteracions a conseqüència de conductes considerades incíviques.

Aquesta setmana, els mateixos agents de Medi Ambient denunciaven a través de les xarxes socials algunes d’aquestes conductes com pintades, plaques il·legals clavades a roques i fites de pedres enormes. Des de la Conselleria de Medi Ambient fan una crida a la població per evitar aquesta classe de comportaments.

I és que visitar la serra de Tramuntana s’ha convertit en una de les activitats preferides per a molts. Un exemple el trobam en el fet que més de 17.000 persones ja s’han descarregat l’aplicació mòbil Senderisme a Mallorca del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.

20/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris