X

El Govern adverteix Europa del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia

Confia que s'obligui a una companyia a operar per garantir la lliure competència o es desvinculi Air Nostrum d'Iberia

21/01/2021

El Govern adverteix Europa del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia

Imatge d'arxiu. /EFE

El Govern adverteix la Comissió Nacional de la Competència i la Comissió de la Competència Europea del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia. Amb aquesta operació, pendent d’aprovació definitiva i valorada en 500 milions d’euros, totes les rutes de Menorca en temporada baixa les operarà el mateix grup, IAG.

La única excepció és la ruta amb València que cobreix Ryanair i que ha desaparegut per la crisi sanitària. Afecta també la major part de les connexions regionals de Balears.

La compra es preveu que es faci efectiva en el segon semestre del 2021 però està condicionada a l’aprovació per part de la Unió Europea per la posició dominant que tendrà el Grup IAG a Espanya. En aquest sentit, el conseller de mobilitat, Marc Pons, confia que es prenguin mesures per evitar el monopoli. I les possibilitats passen perquè Europa obligui a una companyia aèria a operar per garantir la lliure competència o bé, perquè es desvinculi Air Nostrum d’Iberia, amb seu a Llucmajor, té 3.700 treballadors, la majoria en ERTO, i una flota operativa de 52 avions.

21/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris