X

El Zoom ‘Menors, risc i protecció’, premi Ciutat de Palma, dissabte a IB3 Televisió

El jurat destaca el fet que el reportatge s'allunya del renou mediàtic generat pels abusos a menors tutelats

21/01/2021

El Zoom ‘Menors, risc i protecció’, premi Ciutat de Palma, dissabte a IB3 Televisió

“Va ser un reportatge realment complex”. La coordinadora del programa d’IB3 Zoom, Emma Socies, recorda com va ser de complicat gestionar i produir el reportatge “Menors, risc i protecció”, guanyador del Premi Ciutat de Palma de Periodisme.

“És un tema delicat i compromès”, reconeix el guionista, Mateu Moll. El reportatge, emès el mes de febrer de 2020, tracta sobre els abusos a menors tutelats. I ho fa allunyant-se del renou mediàtic, tal com ha destacat el jurat del premi. Dues joves van donar el seu testimoni directe del tema.

Tant Moll com Socies destaquen la feina dels responsables de la imatge del documental, el càmera José Gómez i el realitzador Pau Amengual.

Expliquen també que amb el reportatge volien mostrar que el drama destapat en el centres de protecció pot passar a qualsevol. “Estam fent tot el que podem, per protegir els nostres menors?”, es demana Moll.

Agraeixen al jurat que els hagin concedit un premi que fa especial il·lusió i que ajuda a seguir fent feina per a futurs reportatges.

Dissabte 23 de gener a les 21:30 es podrà tornar a veure a IB3 el reportatge premiat de Zoom.

21/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris