X

97 infermeres s’ofereixen a desplaçar-se Eivissa per pal·liar la manca de personal

El director general d'IB Salut, Juli Fuster, ha parlat al programa Al Dia d'IB3 Ràdio i ha explicat que, de moment, hi haurà personal a bastament

22/01/2021

97 infermeres s’ofereixen a desplaçar-se Eivissa per pal·liar la manca de personal

Hospital Can Misses (Eivissa)

97 infermeres han accedit a desplaçar-se a Eivissa per fer front a la greu situació sanitària d’aquesta illa. “Ha estat una resposta fantàstica, més del que esperàvem. Dona mostra del grau de responsabilitat  i de solidaritat del nostre personal sanitari”. Així ho ha explicat avui el Director General de l’IB Salut, Juli Fuster, que ha parlat aquest matí al programa Al Dia, d’IB3 Ràdio.

En principi Eivissa havia sol·licitat 20 infermeres i infermeres, és a dir, que en aquests moments hi hauria personal a bastament, però la setmana que ve es podria requerir més personal des de l’hospital Can Misses.

Segons el director general, la necessitat ha vengut determinada perquè la situació epidemiològica és molt superior a la resta d’illes. Juli Fuster ha explicat que Mallorca, ja fa uns dies que està començant a mostrar incidència a la baixa i Menorca està més o manco estable. Però, “les necessitats assistencials a Eivissa en aquests moments són molt elevades”, ha assegurat.

D’altra banda, el director general de l’IB Salut ha desmentit que el personal sanitari d’Eivissa estigui treballant 7 dies a la setmana, amb torns de 12 hores. “Això no és així”, ha assegurat Fuster, qui ha explicat que s’intenten distribuir els torns del personal per no carregar-los massa de feina.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ:

Quant a la campanya de vacunació, el director general de l’IB Salut ha dit que s’està vacunant personal directiu dels hospitals “estam seguint al peu de la lletra les instruccions que dicta el ministeri quant a vacunació”. Fuster ha assegurat que un dels punts de les  instruccions diu exactament que s’ha de vacunar el personal de salut pública que “s’encarrega de la gestió de la pandèmia”, que és  precisament el personal directiu dels hospitals. “Són les persones que decideixen si es mou una planta, si es redimensionen els serveis, si se suspèn l’activitat quirúrgica, etc, “en definitiva, la seva feina és totalment imprescindible. Nosaltres entenem que estan dins aquest grup i per tant, se’ls està vacunant”, ha explicat.

D’altra banda, el director general ha desmentit que hi hagi responsables polítics que hagin estat vacunats i que només s’ha vacunat personal tècnic. “Esperarem que el Ministeri ens digui a quin grup van”, ha dit Juli Fuster.

Fins ara, de les 23.190 vacunes que han arribat, se n’han administrat 20.074 dosis: 16.440 persones amb la primera dosi i 1.817 amb la segona dosi. Per illes, a Mallorca, s’han administrat 15.383 dosis, 1.222 ja han estat vacunades amb la segona dosi i 12.939, amb la primera.  A Menorca, han arribat 2.482 dosis, i s’han vacunat 1.292 persones amb la primera dosi i 595, amb les dues dosis. A Eivissa i a Formentera, ja s’han administrat 2.209 dosis, totes amb les primeres dosis, de moment.

També s’han vacunat 9.998 sanitaris amb la primera dosi. I a les residències, s’han administrat 10.076 dosis, 1.817 persones amb vacunació completa (1.007 usuaris i 810 treballadors) i 6.442 persones amb una dosi (3.410 usuaris i 3.032 treballadors).

El director general de l’IB Salut ha explicat que fins ara han arribat les vacunes de Pfizer i de Moderna, però que s’espera que a finals de gener, s’aprovi definitivament la vacuna d’Astra, i que si això passa, a partir del mes de març, també començaria a arribar aquesta vacuna de manera massiva.

Tanmateix, Juli Fuster ha reconegut que hi ha hagut retards en els enviaments de la vacuna Pfizer i ha demanat als responsables que es coordinin millori el sistema i que arribin més dosis. “Necessitam de manera imperiosa poder vacunar a tota la població abans de la temporada turística d’enguany”, ha declarat el director general.

ES DESCARTA EL CONFINAMENT TOTAL:

El director general de l’IB Salut, Juli Fuster, ha descartat el confinament total a les Balears i ha assegurat que les mesures que s’han pres a la comunitat són de les més dures de l’Estat espanyol. En aquest sentit, Fuster ha assegurat que l’objectiu és evitar els contactes i que, amb les mesures que s’han establert, es vetlla per a assolir-lo.

22/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris