X

Els majors de 80 anys són el següent grup a vacunar- se contra la COVID-19

A la segona fase, també s'espera vaccinar als treballadors essencials i als docents

22/01/2021

Els majors de 80 anys són el següent grup a vacunar- se contra la COVID-19

El principal factor de risc de morir per coronavirus és l’edat. És el que afirmen els especialistes, per la qual cosa els més grans de 80 anys i els dependents que no viuen a residències seran el proper grup de població a rebre el vaccí contra el coronavirus. Són una part de la població que, si se’n contagien, la seva evolució no sol ser bona.

Tot i que, els especialistes en Geriatria de les Illes encara no han rebut informació oficial sobre quina serà la franja de població per la qual es començarà. El que és clar és que, segons l’informe d’Epidemiologia de les Illes, la letalitat de la COVID-19 es dispara a partir dels 60 anys. Més en els homes que en les dones perquè, segons diversos estudis, els homes experimenten un afebliment de les defenses del seu sistema immune a partir dels 63 anys

Es preveu que, en aquesta segona fase del pla de vacunació contra la COVID-19, també rebin el vaccí les persones amb patologies de risc d’altres edats i, segurament, els treballadors essencials. Aquí es podria incloure també els docents.


“No renunciem a pensar que podem tenir molts de vacunats en arribar l’estiu”
El Govern assegura que està garantida la segona dosi de la vacuna per a les residències

22/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris