X

Eivissa encapçala el nombre de casos de Covid de totes les Balears

L'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rebrà el suport de 10 infermeres cada setmana

22/01/2021

Eivissa encapçala el nombre de casos de Covid de totes les Balears

/EFE

L’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera rebrà el suport de 10 infermeres cada setmana. Ja s’han presentat voluntàries 97 infermeres. La majoria procedeixen de l’illa de Mallorca. Les primeres professionals arribaran aquest cap de setmana: 4 procedeixen de Son Espases, 2 de l’Hospital Son Llàtzer, 2 d’atenció primària de Mallorca, 1 de l’Àrea de Salut de Menorca i 1 més de l’hospital d’Inca. Aquest mes la gerència de Can misses també ha fet 36 nous contractes amb metges de primària.
SATSE critica el plus a enfermers que vagin a Eivissa i no als que continuen al seu lloc de feina

I a més a Eivissa, nova jornada de xifres disparades pel que fa a nous casos de contagi per Covid. A l’illa, en les darreres 24 hores s’han detectat més casos positius que en totes les altres illes juntes

S’han detectat 366 nous casos en les darreres 24 hores i s’han donat d’alta altres 107. Així la xifra de casos actius se situa a Eivissa ja en els 3.225.  Unes dades que han motivat, com explicàveu fa uns minuts, el tancament perimetral de l’illa. També puja el nombre de persones hospitalitzades que passa de 109 a 121, 111 es troben a planta i 10 a l’UCI. Així mateix creix el nombre de professionals en vigilància i se situa en 231 dels quals 125 són casos positius.

El sindicat Mèdic de Balears agraeixen aquest reforç d’infermes i asseguren que el personal sanitari està esgotat. Carlos Rodríguez, portaveu de SIMEBAL a les Pitiüses, diu  que l’augment de contagis dels darrers dies a l’illa troba explicació en tres factors: primer que “la gent no s’ha portat com toca, la segona que la soca anglesa transmet la malaltia d’una manera brutal” i tercera, que “estan fent moltes proves i quan més proves fas, més alt surt el nombre”. Rodríguez diu que els centres de Salut no donen l’abast i que s’ha perdut qualitat assistencial.

La manca de personal, però, diu, és un mal endèmic de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera que només es podria solucionar millorant les condicions laborals dels treballadors.


Les Balears sumen 5 morts més a hospitals i 5 més a les residències de gent gran

22/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris