X

Palma i Llorenç Villalonga, els protagonistes de la novel·la “Set dies”

L'escriptor Miquel Horrach és el guanyador del Premi Ciutat de Palma 2021

22/01/2021

Palma i Llorenç Villalonga, els protagonistes de la novel·la “Set dies”

“Set dies”, de Miquel Horrach ens ubica a Palma, l’any 1941, enmig dels anys més durs de la postguerra Civil. Temps en que la capital balear era també punt de trobada de molts agents participants en  la II Guerra Mundial. En aquest context, Miquel Horrach desenvolupa una història on Palma i també un jove Llorenç Villalonga, en el seu paper de metge, hi juguen un paper protagonista.

“És una novel·la que té format de thriller i intenta reunir tots els elements clàssics d’aquest tipus de gènere. Està emmarcada en l’any 1941, en la postguerra mallorquina, després de la Guerra Civil, en la qual un jove metge aleshores encara incipient escriptor, Llorenç Villalonga, rep un insòlit encàrrec que consisteix a acompanyar un estrany personatge que ha aparegut a les costes de Cabrera”, explica l’autor.

“La figura de Palma té la categoria de personatge igual que el mateix Llorenç Villalonga. Hi ha Gertrude Stein, per exemple, fins a delegacions més o manco secretes dels països europeus que estaven en conflicte en aquell temps” (…), “l’activitat de caràcter d’espionatge, d’informació i de contrainformació era molt viva i molt significativa en aquell temps”, diu Miquel Horrach.

Fa només 2 dies, Cort va anunciar que el Premi Ciutat de Palma de Novel·la era per Miquel Horrach i la seva obra “Set dies”, que encara està sense editar, com així requerien les bases del certamen. “Per jo representa un somni complert des de fa molts anys i una alegria que em costa d’explicar per molts de motius”.

22/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris