X

Salut informa que cinc persones de Menorca s’han vacunat quan no els tocava

La presidenta de la Junta de Personal lamenta l'actitud dels professionals que han fet possible aquesta vacunació irregular

22/01/2021

Salut informa que cinc persones de Menorca s’han vacunat quan no els tocava

A Menorca la polèmica no només se centra en el fet que s’hagi vacunat l’equip directiu de l’hospital. També s’han originat tensions pel fet, denunciat per Simebal, que també s’hagi administrat l’antídot a personal no sanitari, a qui encara no tocava. Segons exposen els representants del Sindicat Mèdic, i confirmen els responsables de l’Àrea de Salut, alguns dels professionals de primera línia als quals la Conselleria de salut els va enviar un missatge per citar-los a la vacunació, van reenviar-lo a persones alienes als col·lectius que els toca rebre ara la primera dosi de l’antídot. Pel protocol informàtic que hi havia en aquell moment, aquestes persones, que no són professionals sanitaris, han acabat vacunant-se.

El problema que s’ha detectat just en el moment que Pfizer ha rebaixat el nombre de vacunes a repartir. Ho recorden els responsables de la Junta de Personal, que representa als treballadors de l’hospital, lamenten l’actitud dels qui s’han aprofitat de la situació.

El sindicat mèdic, Simebal, ha estat el primer a demanar explicacions a la Conselleria. Vol saber per quin motiu no s’ha fet un control més estricte sobre qui es vacunava i planteja que podria haver estat més eficient descentralitzar per illes la citació dels cridats a rebre el vaccí.

Salut reconeix el problema, però exposa que, tan bon punt se’n va adonar, es va corregir en menys d’un dia. Afegeixen que només han estat cinc les persones que s’han vacunat quan no els tocava (algunes de les quals són personal sanitari jubilat recentment), tot i que han estat més les que ho han intentat. Ara es revisen, una per una, les persones apuntades a la vacunació perquè no quedi pendent cap dels professionals de primera línia que ho hagin demanat.


El coordinador de l’Atenció Primària contra la Covid confirma que es doblega la corba

22/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris