X

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura

23/01/2021

Balears, en risc per fenòmens costaners

Europapress

La borrasca ‘Hortense’ manté Balears en risc per fenòmens costaners encara que els avisos han canviat de nivell i han passat de ser taronges (risc important) a ser grocs (risc).

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) aquest dissabte en la seva pàgina web, Balears es troba aquesta jornada en risc per fenòmens costaners. A Eivissa i Formentera, a més, s’han activat avisos per risc de forts vents.

Per illes, a Mallorca, els avisos per fenòmens costaners segueixen actius des d’aquest divendres a la costa de la Serra de Tramuntana i en el nord i nord-est de l’illa. A la costa del sud i del llevant mallorquí els avisos entraran en vigor a les 12.00 hores.

En el conjunt de Mallorca s’espera vent de l’oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d’altura. A les zones de costa de la Serra de Tramuntana, del sud i del llevant mallorquí, especialment exposades a aquests vents, s’espera, a més, que hi hagi la possibilitat que es registrin ones màximes individuals fins a set metres.

Igualment, a Menorca i a les illes d’Eivissa i Formentera, on els avisos per risc de fenòmens costaners estan actius des d’aquest divendres, Aemet ha pronosticat que bufi vent de l’oest i sud-oest força set amb possibilitat d’ones de fins a tres metres. S’estima que el temporal tengui especial repercussió en aquelles zones exposades a aquests vents, amb ones màximes individuals de fins a set metres.

A més, a les Pitiüses s’ha activat a les 06.00 hores d’aquest dissabte l’avís per risc de vent de l’oest, amb ratxes màximes que poden aconseguir els 70 km/h.

23/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris