X

Terraferida assegura que les places turístiques de Mallorca han augmentat un 24%

L'organització ha presentat un informe en el qual assenyala que les places creades per l'executiu d'Armengol suposen l'increment més gran de la història en un període equivalent

23/01/2021

Terraferida assegura que les places turístiques de Mallorca han augmentat un 24%25

Gràfic del creixement de places turístiques a l'illa de Mallorca (Font: Terraferida)

L’associació ecologista Terraferida ha denunciat que entre 2015 i 2020, amb el Govern presidit per Francina Armengol, les places turístiques legals han augmentat a Mallorca de 329.158 a 408.568, la qual cosa representa un increment del 24,1%.

L’organització ha presentat aquest dissabte un informe en el qual assenyala que les 79.410 places creades per l’executiu de coalició liderat per Armengol suposen l’increment més gran de la història en un període equivalent.

Segons indica Terraferida, les dades de la Conselleria de Tursime posen de manifest que entre 2010 i 2020 s’han concedit 105.330 noves places i l’oferta turística regulada ha crescut un 35%.

“L’any 2017 es va batre el rècord anual amb 40.580 noves places”, incideix l’entitat proteccionista, que considera que aquestes dades contradiuen els pronunciaments dels governants en favor de la diversificació de l’economia. “Fins i tot en pena pandèmia, Mallorca ha continuat ampliant la planta hotelera amb 1.245 places distribuïdes en 109 nous establiments”, incideix.

Per això assegura que “les xifres desmenteixen les declaracions dels responsables polítics, les patronals i les grans cadenes hoteleres sobre la contenció del creixement”.

Terraferida apel·la a “la responsabilitat” del Govern i del Consell de Mallorca per “iniciar una nova etapa en què deixin de mentir als ciutadans pel que fa al creixement de l’oferta turística imparable”.

L’associació advoca per un pacte social en favor de la contenció del creixement, l’estalvi de recursos naturals i la potenciació de la indústria local i l’agricultura ecològica.

“No és acceptable tampoc que les Illes Balears siguin la comunitat autònoma que menys recursos destina a la recerca”, agrega Terraferida.

23/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris