X

Una empresa instal·la mesuradors de la qualitat de l’aire ‘low cost’ a Sóller

Volen aportar noves dades sobre la contaminació que té tendència a acumular-se a la zona

23/01/2021

Una empresa instal·la mesuradors de la qualitat de l’aire ‘low cost’ a Sóller

Tres cooperativistes instal·len mesuradors de qualitat de l’aire a Sóller. Volen aportar noves dades sobre la contaminació que té tendència a acumular-se a la zona. Fins ara s’han dedicat a fer arribar internet a punts remots de la vall, i ara experimenten amb aquest nou projecte.

Tot i que no són tan precisos com els mesuradors de qualitat de l’aire oficials, “El fet de tenir molts de sensors de baix cost t’acaba donant una imatge molt més real de com evoluciona al llarg del temps i l’espai la qualitat de l’aire”, explica Bartomeu Miró, Cofundador de gotes.org.

El seu projecte aire.net ja n’ha instal·lats vuit a Sóller. El darrer, al col·legi de Sant Vicenç de Paül.  N’extreuen dades que es poden consultar per internet. Els mesuradors formen part d’una xarxa mundial col·laborativa. Tothom els pot col·locar, amb coneixements bàsics d’electrònica i programació.

A l’escola, servirà per comprovar quin aire respiren els infants, però també estudiar-ne els efectes a classe de Ciències o el funcionament de l’aparell a Tecnologia. De moment, estan desplegant aquesta xarxa a Sóller de manera desinteressada. A llarg termini, estan oberts a instal·lar aparells per encàrrec a clients, tant institucions com particulars.

23/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris