X

Més d’un 30% dels establiments de restauració a Palma han hagut de tancar

Per a molts negocis, ni el menjar per endur-se'n ni els sopars privats han estat suficients

24/01/2021

Més d’un 30%25 dels establiments de restauració a Palma han hagut de tancar

EFE/ Salvador Sas

Enguany ha estat un any molt complicat per als restauradors. Els propietaris, la majoria amb els locals tancats per mor de les restriccions, no poden fer front a les despeses fixes mensuals. I els que sobreviuen ho fan perquè han començat a emprar els seus estalvis. El menjar per endur-se’n o a domicili no ha estat suficient.

Patricia abaixa la persiana del seu restaurant, molt probablement de manera definitiva després de set anys al capdavant d’un negoci fructífer. És un gest que no s’hauria imaginat mai, però amb l’actual crisi i les restriccions no pot fer front a les despeses.

Ni el menjar per endur-se’n ni els sopars privats han estat suficients perquè Sant Lorenzo Tapas romangui obert, un restaurant que prepara menjar per a celíacs. La seva propietària vol continuar, ara en un altre local de Palma, que està cercant i que tingui sobretot terrassa. El restaurant ho és tot per ella, i no es dona per vençuda. Un projecte que, confia, tindrà continuïtat.

A més d’aquest restaurant, n’hi ha molts altres que han penjat el cartell d'”Es lloga” o “Es traspassa”. La restauració és un dels sectors més afectats per l’actual situació i més d’un 30 per cent dels establiments ha tancat a Palma. També el petit comerç ha hagut d’abaixar la persiana.

Tot i això hi ha negocis que sorgeixen. Són emprenedors amb ganes de fer feina i que tiren endavant les seves idees i iniciatives.


Fins a 60 negocis de restauració anuncien avui el seu traspàs a través d’una pàgina web
Els establiments de restauració aposten pel menjar per endur-se’n

 

24/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris