X

El Teatre de Manacor estrena l’obra ‘Un obús al cor’

Joan Manel Albinyana i Joan Toni Sunyer donen una nova vida al text del libanès Wajdi Mouawad

24/01/2021

El Teatre de Manacor estrena l’obra ‘Un obús al cor’

El Teatre de Manacor ha estrenat aquest dissabte el monòleg “Un obús al cor”. Un espectacle dirigit per Joan Manel Albinyana i interpretat per Joan Toni Sunyer, basat en el text original del dramaturg libanès Wajdi Mouawad. L’objectiu és fer visible una temàtica que sovint passa a ser un tema tabú, com el dolor que ens pot causar la mort d’un ésser estimat i del procés d’acceptació. L’obra es repetirà els dies 28 i 29 de gener a les 19.30 hores.

“Un obús al cor” se situa en el “trajecte que el protagonista que fa al hospital per veure els darrers moments de la mare, i en el camí li venen obusos de tota la seva vida”, explica l’actor Joan Toni Sunyer. “Xerra d’un procés de dol, i conta trets autobiogràfics de l’autor, que va néixer al Líban, que té certa relació amb la guerra”, afegeix el director Joan Manel Albinyana. “És una dramaturgia contemporania que juga amb la fragmentació, amb una narrativitat una mica desordenada”, apunta el director.

Amb aquesta proposta pretenen jugar amb altres elements com ara la robòtica, el vídeoart i l’espai sonor. Cadascun d’aquests elements s’ha creat en residència al Teatre de Manacor, única i exclusivament per aquesta posada en escena. “El text ens ha ajudat molt, però hem intentat recrear les sensacions d’en Wahab”, explica Joan Toni Sunyer. Tot perquè el públic pugui identificar emocions “com la ràbia, l’amor, sensacions bones i dolentes”, afegeix.

El director explica l’objectiu de l’escenografia: intentar que l’espai on passa l’obra sigui un element viu que dialoga amb el personatge.

24/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris