X

Creen una nova associació de restauradors per fer front a la crisi

AREMA destaca que les ajudes encara no són suficients per romandre oberts molt més temps

24/01/2021

Creen una nova associació de restauradors per fer front a la crisi

L’impacte socieconòmic de la pandèmia és molt visible al sector de la restauració. Més del 30 per cent dels negocis de Palma han tancat de manera definitiva, segons la patronal PIMEM, i el degoteig d’establiments que es traspassen és constant.

Aquesta és una de les pàgines web més populars per compravenda d’immobles de segona mà i anuncis classificats. Hem fet una cerca de negocis de restauració a les Balears. Hi ha fins a 60 ofertes d’establiments en traspàs que s’han penjat en els darrers 7 dies; el més recent és de fa sis hores. És la conseqüència d’un any molt complicat per als restauradors.

Els que sobreviuen ho fan perquè han començat a emprar els seus estalvis. I es neguen encara a abaixar la persiana dels seus negocis.

Però n’hi ha que han de cercar un altre establiment, perquè no poden pagar les despeses fixes, tot i que el restaurant compta amb una clientela fidel.

Ni el menjar per endur-se’n ni els sopars privats han estat suficients perquè el restaurant Sant Lorenzo Tapas romangui obert, un restaurant que prepara menjar per a celíacs. La seva propietària vol continuar, ara en un altre local de Palma, que està cercant i que tingui sobretot terrassa.

El restaurant ho és tot per ella, i no es dona per vençuda. Un projecte que, confia, tindrà continuïtat.

Si bé són molts els negocis que han penjat el cartell d'”Es lloga” o “Es traspassa”, sorgeixen també noves associacions de restauradors que lluiten per fer front a l’actual situació.

El sector de la restauració lamenta, però, que tot i les inversions fetes per mor de les restriccions, les ajudes encara no són suficients per romandre oberts molt més temps.

24/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris