X

“El dèficit crònic de sanitaris d’Eivissa no es pot solucionar amb el reforç des d’altres illes. A Mallorca i Menorca no sobra cap metge”

El portaveu de Simebal a Eivissa i Formentera, David Fernández, demana el confinament i una millor gestió de la vacunació

25/01/2021

“El dèficit crònic de sanitaris d’Eivissa no es pot solucionar amb el reforç des d’altres illes. A Mallorca i Menorca no sobra cap metge”

/EFE

El portaveu del sindicat mèdic Simebal a Eivissa i Formentera, David Fernández, s’afegeix a les veus de primera línia de la lluita pandèmia que aboguen per un confinament curt però contundent de la població, a més d’una millora en la gestió de la vacunació contra el coronavirus. Entrevistat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, Fernández ha assenyalat que “només així” es pot posar fre amb garanties al virus que a la major de les Pitiüses té en la soca britànica una nova amenaça. “Es veu que està circulant perquè constatam que de les persones reunides en una reunió familiar amb un positiu, ara gairebé totes resulten contagiades quan abans només en resultaven contagiades una o dues”, exposa el portaveu sindical pitiús per a qui l’augment de malalts crònics infectats, fa que hi hagi casos “més greus” i complica la tasca “d’estabilització” del pacient.

Problema “de permeabilitat” als ports i aeroportes

Apunta el doctor Fernández, que als casos importats a Eivissa durant les festes de Nadal – amb les visites de familiars-, s’hi han d’afegir les infeccions que dóna per fet que arribaren per la “permeabilitat” als ports i aeroports quant als eivissencs desplaçat a Mallorca per qüestions de feina o tractament mèdic.

64 metges en vigilància activa

El portaveu eivissenc del Simebal ha informat que actualment hi ha 55 metges a Eivissa en vigilància activa per mor del coronavirus, als quals s’hi han d’afegir altres nou que són metges residents en formació. Un fet que, apunta, genera una gran saturació de feina en una illa amb un dèficit crònic de professionals sanitaris que no pot ser alleugerida amb el reforç des d’altres illes perquè a Mallorca i Menorca “tampoc no sobra cap metge”, ha dit Fernández que reconeix que el 061 i les USAPs han hagut de fer-se càrrec de l’atenció domiciliària.

25/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris