X

El bisbe de Mallorca es vacuna contra la covid en la residència de capellans de Palma

Sebastià Taltavull, que en pocs dies farà 73 anys, diu que es va vacunar "com a acte de responsabilitat"

25/01/2021

El bisbe de Mallorca es vacuna contra la covid en la residència de capellans de Palma

Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, es va vacunar contra el coronavirus a principis de gener aprofitant que la campanya arribava a la residència de Sant Pere i Sant Bernat de Palma, on viuen capellans jubilats. Segons fonts del Bisbat han assenyalat a IB3 Notícies que Taltavull es va vacunar juntament amb els capellans de la residència perquè “tenen contacte diari” i que, encara que no formin part del mateix grup, “tenen contacte constant”. Això després de publicar-se la notícia de la vacunació del bisbe al diari digital OK Diario, que l’acusa de colar-se per no ser encara de cap grup de població per rebre el vaccí. Una situació que també s’ha repetit en càrrecs polítics d’arreu de l’Estat.


Interior destitueix al tinent coronel Villarroya i a dos generals més per haver-se vacunat de la Covid-19

La residència Sant Pere i Sant Bernat compta amb 39 places, de les quals ara mateix n’hi ha 31 ocupades. El personal del Servei de Salut va vacunar la primera dosi a 8 treballadors i 31 usuaris, entre els quals Sebastià Taltavull de 72 anys. El bisbe que no hi viu allà però, segons fonts, disposa d’un apartament a la residència, que es troba al centre antic de Palma, a pocs metres de la Seu i del Palau Episcopal, on es troba la seva casa. Les mateixes fonts apunten que el bisbe va assegurar que es va vacunar “com a acte de responsabilitat”.

També el degà de la Seu, Teodor Suau, ha dit en una entrevista a IB3 Ràdio que no hi ha hagut cap irregularitat.

Segons marca el protocol, el Servei de Salut va demanar a la residència de Sant Pere i Sant Bernat el llistat de residents i treballadors. No cal demanar cap document que acrediti la condició de treballadors o residents.

25/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris