X

Els usuaris de les ambulàncies denuncien que posen en risc la seva salut: “Hem arribat a ser 7 pacients en un viatge”

El comitè d'empresa denuncia que "la subcontracta es nega a descontaminar la roba dels treballadors"

26/01/2021

Els usuaris de les ambulàncies denuncien que posen en risc la seva salut: “Hem arribat a ser 7 pacients en un viatge”

Els usuaris del transport no urgent d’ambulàncies de les Illes denuncien que els pacients han de viatjar en els vehicles sense que es respectin les mesures de seguretat sanitàries. Segons ha pogut saber IB3 Ràdio, en una ambulància poden arribar a viatjar-hi fins a 7 usuaris, alguns dels quals persones de risc. Un d’aquests afectats, Toni Izquierdo, que critica que “pateix aquesta situació des de principis de gener per anar a rehabilitació a l’Hospital Son Llàtzer”. “En una ambulància he arribat a viatjar amb 7 persones, algunes són usuaris del servei de rehabilitació, també hi ha personal de risc com malalts oncològics o que van a l’hospital a fer diàlisi”, afirma.

Una situació que Izquierdo diu que “he denunciat davant l’hospital, però que no m’han donat una solució; és per això que divendres passat jo i altres pacients ens plantarem i no volguerem pujar a l’ambulància plena de pacients”. Aquest pacient també s’ha queixat de què el passat dijous ell i uns altres 4 pacients que van a rehabilitació a Son Llàtzer varen haver de compartir ambulància amb una dona a qui li acabaven de fer una PCR i tenia simptomatologia compatible amb la Covid-19.

Altres irregularitats

El comitè d’empresa de la subcontrata d’ambulàncies SSG confirma que aquesta situació es produeix i que suposa un risc per la salut dels pacients. A més, el secretari del comitè d’empresa, Francisco Muñoz, denuncia altres irregularitats com és el fet que “la subcontrata es nega a descontaminar la roba dels treballadors, tot i que té una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes que els condemna a fer la roba neta del seu personal”. “Com que la subcontrata incompleix la sentència s’enfronta a multes diàries”, afirma. El comitè d’empresa explica també que durant la primera onada varen haver de treballar durant quinze dies amb la mateixa mascareta.

L’empresa respon

L’empresa, mentrestant, assegura que les ambulàncies de transport programat compleixen amb la normativa i que existeix un protocol que obliga a prendre la temperatura als pacients, que no poden pujar als vehicles si tenen símptomes compatibles amb la Covid.

26/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris