X

Giuseppe Conte presenta la seva dimissió a Sergio Mattarella

El primer ministre italià ha presentat la seva renúncia, perquè no ha aconseguit una sòlida majoria al Congrés i el Senat, després de la sortida de l'Executiu del partit 'Itàlia Viva' de Matteo Renzi

26/01/2021

Giuseppe Conte presenta la seva dimissió a Sergio Mattarella

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha comunicat la seva dimissió al president de la República, Sergio Mattarella. Conte ha presentat la seva renúncia, perquè no ha aconseguit una sòlida majoria al Congrés i el Senat, després de la sortida de l’Executiu del partit ‘Itàlia Viva’ de Matteo Renzi.

Mattarella iniciarà consultes amb els partits polítics per trobar una sortida a la crisi. No es descarta que encomani a Conte la formació d’un nou govern, que actualment està integrat pel Moviment Cinc Estrelles, el Partit Demòcrata i la formació Lliures i Iguals. El primer ministre intentarà negociar una nova majoria, que tornaria a incloure Itàlia Viva, i altres forces centristes.

Conte es va veure forçat a presentar la dimissió en tenir constància que no aconseguiria els suports necessaris per a afrontar les pròximes cites en el Parlament, entre elles el vot a la gestió del ministre de Justícia, Alfonso Bonafede, prevista per a aquesta setmana.

26/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris