X

Lliuren al Senat l’acusació contra Trump per l’impeachment

Demòcrates i republicans han acordat que el procés no començarà fins a la setmana del 8 de febrer, fet que dona temps a l'expresident per a preparar la seva defensa

26/01/2021

Lliuren al Senat l’acusació contra Trump per l’impeachment

Els congressistes demòcrates dels Estats Units han presentat davant el Senat l’acusació del judici polític contra l’expresident Donald Trump, el segon en poc més d’un any. L’expresident està acusat d’incitar la violència i l’assalt al Capitoli el passat 6 de gener i que va deixar cinc morts.

El tràmit posa formalment en marxa aquest segon “impeachment” a la Cambra Alta, però demòcrates i republicans han acordat que el procés no començarà fins a la setmana del 8 de febrer, fet que dona temps a Trump per a preparar la seva defensa.

Serà la primera vegada en la història dels Estats Units que el Senat celebri un judici polític contra un expresident. Per tant, una eventual condemna no tindria com a conseqüència la seva destitució del càrrec però sí que resultaria en la seva inhabilitació política. Això impediria que Trump es pogués tormar a presentar a les eleccions l’any 2024.

26/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris