X

Les destinacions turístiques competiran en taxa de vacunació: “S’hauran d’evitar males notícies lligades a comportaments incívics”

Els turoperadors observen constantment l'evolució de les inoculacions a cada país i regió turística

26/01/2021

Les destinacions turístiques competiran en taxa de vacunació: “S’hauran d’evitar males notícies lligades a comportaments incívics”

Una imatge d'arxiu de l'Aeroport de Brandenburg, a Berlin. EFE

La taxa de vacunació pot acabar convertint-se en un element de competència entre destinacions turístiques enguany. Ho diuen diversos experts, que adverteixen que els grans turoperadors observen detalladament l’evolució de les campanyes de vacunació a cada país i a cada regió.

Dòmenec Biosca, president de l’Associació d’Experts en Empreses Turístiques, preveu que “aquelles destinacions que siguin capaces de demostrar que són capdavanteres en nivells de vacunació i de reducció dels contagis seran les que aconseguiran atreure el major nombre de turistes, ja que la gent té moltes ganes de viatjar”. Però amb això no n’hi ha prou, afegeix Biosca: “S’hauran d’evitar les males notícies lligades a comportaments incívics amb les mesures sanitàries”.

Actualment, el Regne Unit ha començat a vacunar el 10% de la població, mentre Espanya ho ha fet amb el 2,5% i Alemanya va més lenta, no arriba al 2%, la mateixa taxa que les Balears en aquests moments. Fonts dels turoperadors internacionals apunten que, de cara a l’estiu, els països emissors europeus podrien exigir un nivell similar al seu o superior d’immunització en les destinacions com les Balears.

La Federació Hotelera de Mallorca té clar que accelerar la vacunació “és clau” per poder iniciar la temporada. “Això ens permetrà rebaixar la pressió hospitalària i possibilitarà obrir corredors turístics amb altres territoris en les mateixes condicions que nosaltres”, explica la presidenta de la FEHM, Maria Frontera.

La patronal hotelera espanyola CEHAT demana que aquest estiu es recuperi el programa de l’Imserso perquè calcula que la franja de major edat ja haurà finalitzat el procés de vacunació.

26/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris