X

El Suprem confirma la condemna de presó als policies acusats de coaccions homòfobes contra Sonia Vivas

La Sala penal ha ratificat la sentència de tres anys i cinc mesos de presó

26/01/2021

El Suprem confirma la condemna de presó als policies acusats de coaccions homòfobes contra Sonia Vivas

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de presó als agents de la Policia Local de Palma per un delicte de coaccions a Sonia Vivas, companya de la unitat motoritzada.

En concret, la Sala penal ha ratificat la sentència de tres anys i cinc mesos de presó imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) a un dels policies locals per delictes de coaccions, denúncia falsa i fals testimoni en relació amb la denúncia pública d’assetjament que va fer Sonia Vivas. Així mateix, ha confirmat 15 mesos de presó per a un altre agent per un delicte de coaccions.

Cal recordar que, a l’abril de 2019, els dos policies van recórrer la condemna davant el Tribunal Suprem per vulneració de drets fonamentals. En el seu recurs, la defensa dels policies argumentava, entre altres motius, que “no es va permetre utilitzar lliurement tots els mitjans de prova permesos” i que “es van condemnar delictes prescrits” per a justificar la resta de la condemna.

Ara, el Suprem ha estimat de manera parcial els recursos de cassació plantejats pels dos condemnats contra la sentència del TSJIB, que va rebaixar de dos anys a 15 mesos de presó la pena que l’Audiència Provincial de Balears va imposar a cadascun d’ells pel delicte de coaccions.

D’aquesta manera, l’estimació parcial, acordada per la Sala, suposa l’anul·lació de la pena accessòria d’inhabilitació especial per a l’ús de policia durant el temps de la condemna “en considerar que no existeix una relació directa o vinculació entre l’exercici del càrrec i el delicte comès”.

26/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris