X

L’expert en Salut Pública Joan Carles March: “El Govern hauria de tornar a decretar el confinament domiciliari”

L'investigador assegura que el comitè auditor independent de Moncloa només s'ha reunit dues vegades en tota la pandèmia, la darrera el novembre

27/01/2021

L’expert en Salut Pública Joan Carles March: “El Govern hauria de tornar a decretar el confinament domiciliari”

/EFE

El professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública i investigador Joan Carles March – un dels impulsors d’un comitè científic auditor i independent de Moncloa- s’afegeix a les veus que reclamen mesures públiques més contundents per frenar l’expansió del coronavirus, tota vegada que reivindica que la soca britànica fa setmanes que representa una amenaça creixent. “No entenc perquè el Ministeri de Sanitat no li ha donat més importància”, assenyala al respecte de la nova variant del virus. En una entrevista al Matinal d’IB3 Ràdio, March s’ha mostrat totalment partidari d’imposar el confinament domiliciari i, en el seu defecte, crida la població a l’autoconfinament, sobretot a Eivissa. Reclama igualment més responsabilitat social a les farmacèutiques que no han complert amb el subministrament de vacunes que les autoritats espanyoles i europees diuen que s’havien compromés a fer: “No és bo que pugi tant el número de vacunats a Israel, o a Bahrein, perquè paguen més per la vacuna que Europa, on arriba en comptagotes”.

Durant l’entrevista, March ha assegurat que el comitè científic proposat a Moncloa per avaluar de manera independent la gestió pública de la pandèmia, només s’ha reunit dues vegades amb el Ministeri de Sanitat, la darrera al novembre. Diu que acaben de rebre un informe elaborat pel Govern Central amb les Comunitats Autònomes que, lamenta, “arriba tres mesos tard” i que és “una pena” que no s’estigui fent una evaluació de la la crisi sanitària, com si està fent de manera “crítica” un panell d’experts independents amb la feina de la Organització Mundial de la Salut.


Escola aquí l’entrevista completa d’IB3 Ràdio a Joan Carles March

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris