X

El cas d’abusos a menors tutelats pel Consell de Mallorca arriba a l’Eurocambra

La presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, ha decidit mantenir oberta la petició d'informació al Govern i al Consell

27/01/2021

El cas d’abusos a menors tutelats pel Consell de Mallorca arriba a l’Eurocambra

Discussió aferrissada ahir al Parlament Europeu. Debat a la comissió de peticions sobre el cas dels 15 menors tutelats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials que foren víctimes d’abusos sexuals i que es destapà arrel d’un cas la Nit de Nadal de 2018. La petició d’ahir sorgia d’un empresari eivissenc, José Luis Sánchez Saliquet, que va anar a llistes de Vox a les darreres eleccions al Senat.

A la petició de Sánchez Saliquet se’n suma una altra, d’una ciutadana mallorquina, registrada el desembre.

Per tot, la presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, ha decidit mantenir oberta la petició d’informació al Govern i al Consell, així com a les autoritats espanyoles. L’eurodiputada popular Rosa Estaràs, que va demanar com a darrer recurs si no obtenen la informació fer una missió insitu a Mallorca.

Un dels aspectes que van sorgir al debat, el procés d’infracció obert contra el govern espanyol, entre altres 22 països, per no haver inclòs al seu marc legal la directiva europea contra abusos a menors.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris