X

Així funciona Airea, el sensor que controla la qualitat de l’aire fet a Mallorca

El sistema Airea és òptim per a grans oficines, escoles, hospitals, gimnasos o hotels

27/01/2021

Així funciona Airea, el sensor que controla la qualitat de l’aire fet a Mallorca

N’hi ha prou amb 10 minuts perquè, amb 3 persones i les finestres tancades, en un despatx passem de tenir una bona qualitat de l’aire a respirar un alt nivell de CO2. Així ens ho indica Airea, el sensor, amb segell balear, que mesura també altres paràmetres com la presència de partícules, la temperatura i la humitat. El mateix passaria en menys d’una hora en una aula universitària estàndard. Com explica Vicenç Salas, el director I+D de l’empresa mallorquina Robotbas, “aquest sistema funciona com un semàfor. Tres colors, verd, taroja i vermell ens indiquen si l’ambient és nociu per a la nostra salut”.

Ventilar correctament els espais tancats s’ha convertit juntament amb les mascaretes, la distància de seguretat, i una bona higiene en aliats contra la Covid-19. Com fer-ho d’una manera sostenible és el que han aconseguit, diuen, els seus creadors. Bartomeu Alorda, investigador de la Universitat de les Illes, assegura que “no és necessari obrir-ho tot per ventilar. Basta mantenir una microventilació per fer que continuament es renovi l’aire”.

El sistema Airea, òptim per a grans oficines, escoles, hospitals, gimnasos o hotels, neix de l’adaptació d’una patent anterior del grup del disseny d’un sistema de control de ventilació. Es va instal·lar en aquesta promoció d’habitatges de protecció oficial de l’IBAVI a Formentera fa uns anys.

 

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris