X

Sonia Vivas diu que les actituds denigrants, dins la Policia, “no es denuncien per por”

El Suprem confirma la presó per als dos policies que varen assetjar la regidora quan era policia local

27/01/2021

Sonia Vivas diu que les actituds denigrants, dins la Policia, “no es denuncien per por”

La regidora de Justícia Social de Palma, Sonia Vivas, diu que la sentència del Suprem que confirma la condemna de presó per als dos policies que la varen assetjar ha de servir per transformar la institució policial. Després d’aquesta resolució, “han de prendre nota i combatre, a nivell intern, actituds denigrants i doloroses que no es denuncien per por”.

El Suprem confirma la presó per als policies que la varen assetjar

El Tribunal Suprem va ratificar aquest dimarts la pena que va  imposar el Tribunal Superior de Justícia de Balears de 3 anys i 5 mesos de presó per a un dels agents, per coaccions, denúncia falsa i fals testimoni. També va confirmar els 15 mesos de presó que li varen imposar al seu company per coaccions. En canvi, el Tribunal va anul·lar la inhabilitació professional dels condemnats, ja que considera que no hi ha relació directa entre el delicte que varen cometre i l’exercici del seu càrrec. La sentència del TSJIB considerava provat que els dos acusats es varen sentir al·ludits quan Vivas va explicar en una entrevista l’assetjament que havia patit, quan feia feina a la unitat motoritzada de Sant Ferran, per part d’alguns companys que la menyspreaven per la seva condició de lesbiana. Amb la intenció de desacreditar-la varen contactar amb una dona que havia estat enemistada amb Vivas, perquè col·laborés testificant contra ella. Posteriorment, un dels agents va presentar una denúncia falsa en la qual acusava l’expolicia d’agredir un detingut.

Vivas, citada com a investigada per presumpta estafa processal

La sentència del Suprem posa fi al llarg camí judicial recorregut per la causa sobre l’assetjament a Vivas que, durant l’etapa d’instrucció, va ser assumida per l’exfiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán. Però a l’ara regidora encara li queda un altre front obert. Aquest dimarts, hores abans de conèixer la resolució del Suprem, havia estat citada a declarar com a investigada per un jutjat que investiga la querella presentada pels policies condemnats. L’acusen d’haver aportat un informe mèdic antic durant el judici. La regidora haurà de declarar el pròxim mes de febrer. Assegura que està tranquil·la i que recorda que totes les querelles interposades contra ella fins ara “s’han arxivat”. Arran d’aquesta citació, el PP va demanar la dimissió de Vivas. Aquest dimecres, el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha criticat que els populars “es posin del costat dels delinqüents”.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris