X

Unicef preveu que la COVID-19 accentuarà la pobresa entre els infants de les Illes

La crisi sanitària deixarà també problemes de salut mental i l'escletxa digital provocarà un retard educatiu en alguns alumnes

27/01/2021

Unicef preveu que la COVID-19 accentuarà la pobresa entre els infants de les Illes

Per primera vegada des dels anys 60, el comitè espanyol d’Unicef va haver d’actuar al país durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus. L’acció de l’ONG, que sempre va destinada als països que pateixen major pobresa, va haver-se de dirigir cap al nostre territori. En aquesta ocasió, es va concretar en la donació de material sanitari que tanta falta feia i que no es trobava enlloc. La COVID-19, el confinament que va provocar, la desescalada i aquesta estranya nova normalitat afectarà els infants de les Illes. Des del comitè Balear d’Unicef creuen que l’escletxa digital provocarà un retard educatiu en alguns alumnes. Altres infants patiran problemes de salut mental, però destaquen que la crisi econòmica que tindran les Illes farà que la pobresa els afecti greument.

Des d’Unicef diuen que ‘la pobresa s’hereta’ i segons un informe d’Intermon Oxfam la pandèmia deixarà a les Illes un 19% més de persones en pobresa relativa. Destaquen també que a la darrera reunió del Pacte Balear per la Infància s’ha decidit crear una mesa intersectorial per actuar contra la pobresa infantil a Balears. Pel que fa a la missió d’Unicef als països més pobres, l’ONG serà l’encarregada de la vaccinació en aquells territoris.

Des de fa 30 anys Unicef és el principal organisme vacunador del món.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris