X

Les Illes passaran del 2 al 10% en generació de renovables en dos anys

Hi ha més de 70 parcs fotovoltàics en tramitació a les Illes

27/01/2021

Les Illes passaran del 2 al 10%25 en generació de renovables en dos anys

És un dels darrers parcs fotovoltaics construïts a Mallorca. Es troba a Llucmajor en una superfície de 3 hectàrees i pot produir 2,9 megawatts d’electricitat per poder abastir 1.100 habitatges. Aquestes instal·lacions han proliferat des de fa pocs anys pels canvis legislatius i l’abaratiment de la tecnologia. Una placa com aquesta era fa 10 anys un 30% manco eficient i 12 vegades més cara que avui. Això permet generar electricitat d’una manera molt més barata.

En aquests moments hi ha 40 parcs fotovoltaics a les illes. 7 com aquest són nous. Altres 8 es troben ja en construcció i en tramitació n’hi ha més de 70 amb una capacitat per generar més de 500 megawatts.

Però clar, els parcs generen un impacte en sòl rústic i un consum de territori criticat des de sectors ecologistes. I és que malgrat que l’ideal és fomentar al màxim l’ús de plaques en sòl urbà, l’autoconsum és suficient si volem arribar a l’any 2050 amb un consum 100 per 10 d’energia renovable. Per minimitzar l’impacte visual a tot el perímetre s’han de plantar arbres, s’ha de deixar espais pel pas d’animals i la pastura es pot seguir fent en els passadissos.

El Gob mantindrà la propera setmana una reunió amb el Govern sobre els parcs fotovoltaics. Fa un any que denuncien un boom en sòl rústic. Reclamen una planificació territorial clara sobre a quins indrets s’han de poder posar aquests parcs.

 

Parcs fotovoltaics Illes Balears

En funcionament 40 ——–83 MW
Nous en proves 7 ———- 36 MW
En construcció 8 ———– 35 MW
En tramitació 70 ———– 500 MW

Font: DG Energia

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris