X

Cladera promet a Europa total transparència amb els menors tutelats

El Parlament Europeu ha demanat explicacions a Espanya pels casos de presumpta explotació de menors tutelats

27/01/2021

Cladera promet a Europa total transparència amb els menors tutelats

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha promès total transparència després que el Parlament Europeu hagi demanat explicacions a Espanya pels casos de presumpta explotació de menors tutelats. “Per part nostra, total transparència”, ha dit la presidenta.

La reclamació d’informació és fruit del debat mantingut dimarts a la comissió de peticions de la cambra europea arran de la sol·licitud d’un empresari eivissenc. Els grups polítics del Consell de Mallorca s’han mostrat favorables a la investigació.

La portaveu d’El Pi, Xisca Mora, ha afirmat que “qualque cosa ha passat a l’IMAS, qualque cosa no s’ha fet bé”. Des de Ciutadans, la portaveu Beatriz Camiña ha reclamat “que es defensin els drets fonamentals” des de la Comissió Europea i “que s’investigui tot el que s’hagi d’investigar”. Llorenç Galmés, portaveu del PP en el Consell de Mallorca, ha afirmat creure “molt oportú que el Parlament Europeu obri una investigació”.

Des del grup socialista han assegurat que s’han assentat les bases per esclarir els fets amb l’informe de la comissió d’experts i la posada en marxa de la comissió política. Andreu Alcover ha dit que “les altres comunitats tenen els mateixos casos, el que passa és que no transcendeixen”, ha conclòs.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris