X

Sense vacunes: les Illes aturen el calendari de vacunació

De moment, estan assegurades les segones dosis per a usuaris i treballadors de les residències de gent gran

28/01/2021

Sense vacunes: les Illes aturen el calendari de vacunació

/EFE

La manca d’abastiment de Pfizer, l’incompliment de terminis d’AstraZeneca, el retard de Moderna que ha deixat Europa amb la meitat dels vaccins previstos, toca de ple, com passa arreu, a les Balears. Ara mateix, Salut, no sap de quantes dosis disposarà la setmana que ve, cosa que obligarà a remodelar el calendari previst, en una situació extraordinàriament complicada, segons confirma a IB3 Notícies Eugènia Carandell, la directora d’Assistència Sanitària de l’Ibsalut. De moment, estan assegurades les segones dosis per a usuaris i treballadors de les residències de gent gran, però la passa a nous col·lectius, queda aturada.

Salut ha deixat de rebre 2.850 dosis de vacunes de Pfizer i també n’ha rebut 300 manco de les de Moderna, s’ha passat de 900 a 600. No es compleix amb la distribució i això obliga a reorganitzar el calendari de vacunació cada dia. I a fer-ho, tenint en compte, de no deixar desabastits els col·lectius més vulnerables, explica Eugènia Carandell.

L’Àrea de Salut de Menorca ha decidit aturar la campanya de vacunació i no iniciar l’administració de dosis a nous col·lectius per centrar-se, de moment, en acabar la vacunació de les persones que han rebut la primera dosi.

Tancar com toca aquesta primera onada de vacunació és ara mateix la principal preocupació de Salut i que, deixa, de moment, en res la intenció de començar a ampliar la població diana de la vacuna.

I és que Salut estudia, juntament amb el Ministeri de Sanitat, avançar la vaccinació entre la gent gran de més de 80 anys per davant els professionals sanitaris que NO són de primera línia. Però, com sempre, diu Carandell, dependrà de les dosis que arribin.

Qui ja no haurà de passar pena serà el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, que, enmig de la polèmica per haver-se colat, ahir va rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19. D’aquí una setmana, ell i els 29 usuaris de la residència de capellans majors, a qui sí, tocava la vacuna, estaran immunitzats.

El bisbe Taltavull no ha volgut fer declaracions a IB3 Notícies. Qui sí que ha parlat és el rector de les parròquies de Manacor, Toni Amorós, que sosté que l’actuació del bisbe és una errada, però en cap cas -afirma- el bisbe de Mallorca no ha comès una irregularitat i lamenta el dany que ha fet aquesta polèmica a la imatge de l’Església.

Per cert, encara sobre aquesta qüestió, la vacunació del Bisbe no només ha generat polèmica fora de l’esglèsia, també hi ha veus crítiques dins en el clergat mallorquí.

Segons recull avui el ‘Diario de Mallorca’, ha estat especialment mal acollit entre els capellans dels hospitals, que atenen directament els malalts de Covid que així ho demanen, i que ho fan sense vacunar en entendre que no són han estat considerats sector prioritari.

Es calcula que, igual que el cas del bisbe a Mallorca, són 700 les persones de tot l’estat (polítics i familiars bàsicament) els que s’han vacunat de forma irregular en aquest primer mes de vacunació.

28/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris