X

La restauració de Mallorca vol reobrir els seus negocis al març

Es prolonga 15 dies més el tancament de bars i restaurants i a partir de la setmana que ve començarà a treballar-se en un pla de desescalada

28/01/2021

La restauració de Mallorca vol reobrir els seus negocis al març

Els restauradors de Mallorca donen per fet que durant el mes de febrer també estaran tancats els seus establiments. El Govern ha traslladat aquest dijous al sector de l’hostaleria i la restauració la decisió de prolongar a l’illa  el tancament durant 15 dies més, que aquest divendres s’aprovarà en un Consell de Govern extraordinari. També a partir de la setmana que ve començarà a preparar-se una desescalada perquè quan les dades sanitàries ho permetin, reprendre l’activitat.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit aquest dijous amb representants de patronals i sindicats del sector de la restauració per a comunicar la decisió de prolongar el tancament, de moment, altres dues setmanes.

Després de la trobada, que s’ha allargat durant prop de tres hores, els restauradors demanen més ajudes directes per fer front al tancament i també l’allargament dels ERTOs. Diuen que tenen “molta pressa per obrir” i una data optimista de reobertura seria pel mes de març.

Negueruela no ha concretat, però, com serà aquesta desescalada o quan podria començar a recuperar l’activitat de la restauració i l’hostaleria, encara que ha assenyalat que començarà a treballar-se la setmana que ve. El conseller ha ressaltat que la decisió de prolongar el tancament ve motivada exclusivament per criteris sanitaris: “Cap govern vol ordenar restriccions als seus principals sectors més enllà del temps necessari”, ha apuntat i s’ha referit a l’alta pressió hospitalària.

Respecte a la possible represa de l’activitat hostalera, ha ressaltat que “no es correrà cap risc” i ha avançat que serà “lenta perquè sigui segura”.

Per part seva, la presidenta de Pimem Restauració, Eugenia Cusí, ha ressaltat que el sector, malgrat la prudència, “té pressa per obrir” perquè la situació després d’11 mesos és “insostenible”. Cusí ha avançat que la nova desescalada podria ser un procés similar al que es va viure el passat estiu, quan primer van obrir les terrasses, després els interiors amb petits aforaments, fins a anar ampliant i arribant a una obertura gairebé total.

La presidenta de Pimem Restauració ha reclamat “ajudes reals i directes” i la pròrroga dels ERTO més enllà de maig ja que el nombre de visitants enguany també serà baix. “Cal ser realistes”, ha apuntat.

28/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris