X

El TSJC manté definitivament les eleccions el 14-F

Arranca la campanya electoral marcada per les restriccions de la pandèmia i amb màxima igualtat entre les principals forces independentistes

29/01/2021

El TSJC manté definitivament les eleccions el 14-F

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté definitivament la data de les eleccions el pròxim 14 de febrer. Els magistrats han acordat l’anul·lació del decret de la Generalitat que ajornava els comicis.

Arranca així la campanya electoral catalana més anòmala, marcada per les restriccions de la pandèmia, i amb màxima igualtat entre les principals forces independentistes.

Esquerra i Junts per Catalunya arriben a dues setmanes dels comicis amb un empat tècnic, segons la darrera enquesta electoral del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat. El PSC guanya terreny amb la irrupció de Salvador Illa, però l’efecte del seu nomenament com a candidat no li bastaria per guanyar les eleccions. Esquerra obtindria entre 34 i 35 escons i Junts es quedaria amb 32-34 diputats, mentre que els socialistes obtindrien entre 26 i 29 parlamentaris.

Per la seva banda, la formació guanyadora dels darrers comicis, Ciutadans, cauria fins a la quarta força. També davallen els Comuns, mentre que el PP i la CUP millorarien els seus resultats i Vox irrompria en el Parlament.


Els presos del ‘procés’ surten de la presó i reclamen l’amnistia

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris