X

Les Balears són la segona comunitat amb la major taxa de feminicidis entre 2003 i 2019

L'IB-Dona reclama la implicació de tothom per evitar que una dona víctima de violència masclista acabi assassinada a mans del seu agressor

29/01/2021

Les Balears són la segona comunitat amb la major taxa de feminicidis entre 2003 i 2019

Des del 2003 fins al 2019, a les Illes Balears prop de cinc dones per cada milió van ser assassinades per violència masclista. Som la segona comunitat amb la taxa mitjana de feminicidis més elevada per cada milió de dones. L’Observatori contra la violència de gènere del Consell del Poder Judicial ha publicat l’informe dels feminicidis de l’any 2019. A tot l’Estat, van ser assassinades 56 dones. Això és una dona morta cada 6,5 cinc dies.

La situació és pitjor quan només 12 de les 56 dones assassinades ara fa dos anys van denunciar l’agressor. Les institucions demanen la implicació de tothom per evitar que una dona víctima de violència masclista acabi assassinada a mans del seu agressor.

L’IB-Dona ha firmat un conveni amb el Col·legi d’Administradors de Finques per poder penjar cartells amb informació dels telèfons d’ajuda (Telèfon: 971 17 89 89 / WhatsApp: 639 837 476) contra la violència masclista: “Si un veïnat sent o veu un situació de violència, si abans de denunciar vol saber què pot fer es pot informar a través dels nostres telèfons”, explica Maria Duran, directora de l’IB-Dona.

El 2019 va ser assassinada una dona a mans de la seva parella a Balears. Però l’any passat en van ser tres. La crisi econòmica i sanitària, amb la manca de feina i les restriccions de mobilitat, augmenta el risc de les violències masclistes. Ara mateix hi ha un 15 per cent més de dones que homes a l’atur i moltes d’elles estan a la llar. “I les que estan convisquent amb un violent és una situació més de risc”, assegura Duran. que també afegeix que “l’aïllament necessari per combatre la pandèmia també és un factor que augmenta el risc”.

Encara continua vigent la campanya Mascareta 19 per a víctimes de violència de gènere. Es demana a la farmàcia i tot d’una s’activarà el protocol d’actuació. També els telèfons d’atenció estan activats les 24 hores i es poden fer consultes, acompanyament o assessorament sobre violències masclistes.

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris