X

130 treballadors temporals es mobilitzen aquest diumenge a Palma

Denuncien la temporalitat abusiva i la falta d'inspecció i de sanció" a la comunitat

31/01/2021

130 treballadors temporals es mobilitzen aquest diumenge a Palma

Europapress

Uns 130 vehicles han participat aquest diumenge a Palma, a la caravana d’Empleats temporals de Balears contra la “temporalitat abusiva” a les administracions públiques, segons el recompte de la Policia, facilitat per Delegació de Govern.

A les 11.05 la caravana de vehicles, que havia estat autoritzada per Delegació de Govern, ha iniciat el seu itinerari des del Camí de l’Escullera. El recorregut ha continuat per Avingudes i ha finalitzat a l’Escullera.

Els vehicles participants s’havien preparat per a l’ocasió i lluïen globus de colors grocs i negres. També s’han pogut veure banderes de la Unió Europea, per recordar que Espanya ha de complir amb la directiva europea 1999/70/CE, així com cartells on es podia llegir “Prou d’abús de la temporalitat a l’Administració. Fixesa Ja”.

Durant el recorregut, al voltant de 130 vehicles participants han fet, a més, sonar les seves botzines com un senyal de protesta i de reivindicació.

En declaracions als mitjans, una membre de la Coordinadora d’Interins i Temporals de Balears Sonia González Troia, ha explicat que “el motiu d’aquesta manifestació és un crit d’atenció a polítics i sindicats de l’abús de temporalitat que pateixen més de 800.000 interins i temporals d’administracions públiques no sols de l’Estat, també autonòmiques i locals”.

“El nombre d’afectats a Balears, depèn de l’administració pública en la qual es treballi. Encara que, segons xifres estimatòries, de mitjana, en el conjunt d’aquesta Comunitat Autònoma, hi hauria un 35 per cent de temporalitat“, ha apuntat González, qui ha destacat que “es tracta d’una temporalitat bastant alta perquè la temporalitat legal mai pot superar el vuit per cent”.

Davant aquesta situació, ha dit que reclama “una regularització que pot venir mitjançant l’aplicació de la Llei o bé per resolució administrativa que garanteixi l’estabilitat en el lloc”. “En cap cas es vol que es reconegui al col·lectiu com uns funcionaris de carrera, sinó que les places que s’ocupen es regularitzin amb els que estan ocupats actualment, per exemple, a través de la figura d’interí o personal fix a extingir”, ha conclòs.

La caravana de cotxes que han celebrat els empleats temporals de Balears aquest diumenge s’emmarca en l’acció nacional organitzada per la ‘Plataforma Estatal de Temporals Públics en Frau de Llei’, a la qual s’han sumat 24 ciutats d’Espanya.

31/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris