X

API Balears demana que es legisli de manera clara sobre l’ocupació il·legal

Denuncien que amb la modificació de la normativa vigent, els propietaris es troben indefensos

31/01/2021

API Balears demana que es legisli de manera clara sobre l’ocupació il·legal

Els Agents de la Propietat Immobiliària de Balears (API) demanen una llei clara sobre l’ocupació il·legal. Denuncien que, amb la legislació vigent que insta a demostrar que s’ha entrat als habitatges amb violència o intimidació, els propietaris acaben pagant les conseqüències de la manca d’habitatges socials. És per això, que demanen solucions i responsabilitats. Amb la nova modificació de la llei vigent, els propietaris dels habitatges se senten desemparats. Així mateix, apunten que empara als okupes.

Segons API Balears, la nova normativa estatal provoca que els processos judicials siguin més llargs del que eren. Tenen calculat que tardaven entre sis mesos i un any en engegar els ocupes, explica la presidenta de l’associació, Natalia Bueno. El que, alhora, provoca que es retardin les dates dels llançaments.

Així mateix, també tenen constància que en aquests darrers temps han augmentat les ocupacions il·legals, cosa que els preocupa. Al mateix temps, troben lògic que hagin augmentat les empreses de desocupació i que els propietaris hagin reforçat totes les mesures de seguretat al seus immobles. D’entre totes les opcions disponibles, majoritàriament es decanten per instal·lar alarmes i càmeres de videovigilància.

Aquesta setmana, tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil han realitzat, almanco, dues operacions relacionades amb l’ocupació a Mallorca. Una es va poder detenir gràcies a l’alarma i les càmeres de videovigilància, dispositius que van permetre constatar l’hora exacta que es va ocupar l’immoble. L’altra operació va ser aquest divendres a Inca, quan la Guàrdia Civil va sorprendre dos homes que forçaven l’entrada d’una finca per ocupar-la.

31/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris