X

Joana Gomila i Laia Vallès preparen l’enregistrament de textos musicats

El duet rebrà el Premi Ciutat de Palma de Música pel disc "Paradís". Un guardó que ja reberen pel seu anterior disc "Folk souvenir"

01/02/2021

Joana Gomila i Laia Vallès preparen l’enregistrament de textos musicats

Ni mapes, ni camins preestablerts. Només curiositat i juguera. Aquest és el “lait motiv” del procés creatiu que Joana Gomila i Laia Vallès seguiren per la composició i gravació de “Paradís”, guardonat amb el Premi Ciutat de Palma.

És la segona vegada que es fan amb aquest guardó, el qual aconseguiren l’any 2016 amb el disc “Folk Sovenir“, treball que tot i comptar amb pinzellades d’electrònica es basava sobretot amb la música d’arrel. Ençataven així un camí alliberador cap a la música experimental que es va confirmar amb “Paradís”, un disc conceptual que gira entorn de la necessitat d’enfortir llaços com a comunitat i el perill de la dependència del turisme, un sistema econòmic i cultural heretat amb poc marge de canvi. Ara ja treballen en nou material d’estudi, un recull de textos que Joana Gomila ha escrit durant diversos viatges en vaixell i avió i que ara volen musicar en format d’ spoken wordi que preveuen incloure a una edició doble i en vinil de “Paradís”.

Tot i la pandèmia el duet Laia Valles i Joana Gomila ha pogut realitzar una vintena de concerts per presentar “Paradís”. Un format, el de duet, que ja els hi ha donat moltes alegries i que pretenen seguir explorant.

01/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris