X

El PSC, ERC i Junts mantenen les seves opcions de guanyar les eleccions catalanes

Illa ha defensat que en cas de guanyar les eleccions voldria repetir la fórmula amb la qual el PSOE governa a Madrid

01/02/2021

El PSC, ERC i Junts mantenen les seves opcions de guanyar les eleccions catalanes

El PSC, Esquerra i Junts per Catalunya mantenen les seves opcions de guanyar les eleccions catalanes del 14 de febrer, segons les darreres enquestes conegudes aquest dilluns. Les tres formacions tenen unes expectatives d’obtenir entre 29 i 33 escons, encara que els socialistes estarien al capdavant en nombre de vots.  Mentrestant, continua la pugna condicionada per l’alt nombre d’indecisos, que se situa en més del 31 per cent dels votants.

El candidat socialista, Salvador Illa, ha defensat que en cas de guanyar les eleccions voldria repetir la fórmula amb la qual el PSOE governa a Madrid. La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ho ha considerat una bona notícia, però ha recordat que serà necessari un acord “transversal” d’esquerres. Esquerra, per la seva banda, discrepa del pla anunciat per Laura Borràs per a reactivar la declaració unilateral d’independència.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha advertit que Pedro Sánchez i el PSC projecten per a Catalunya un pacte “Frankenstein”, similar al que li dona suport per governar a Madrid. En una entrevista a la cadena Ser, Casado ha afirmat que el seu partit vol ser influent en el Parlament català i aturar l’independentisme.

També s’ha referit a la pandèmia, i ha criticat que el Govern de Sánchez no estigui adoptant mesures per estar centrat en la campanya de les eleccions catalanes.

01/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris