X

Adverteixen d’un increment de les demències entre els 65 i 75 anys a causa de l’aïllament per la pandèmia

L'aïllament i el trencament de les rutines són la causa de l'augment del deteriorament cognitiu

04/02/2021

Adverteixen d’un increment de les demències entre els 65 i 75 anys a causa de l’aïllament per la pandèmia

Imatge d'arxiu del confinament domiciliari. /EFE

Els psicòlegs adverteixen que s’han incrementat les demències entre la població de 65 i 75 anys a causa de l’aïllament i el trencament de les rutines derivats de la pandèmia. Aquesta és, segons els experts en salut mental, una qüestió que és important tractar, ja que pot esdevenir un important problema de salut pública.

En declaracions a IB3 Ràdio, la psicòloga i neuropsicòloga, Ana Mantecón, explica que abans de la pandèmia les persones que tenien principis de demència aconseguien fer una vida més o manco normal amb les rutines i la sociabilització. L’aïllament per la crisi sanitària -afirma Mantecón- ha trencat amb tots aquests estímuls. “També he detectat que la gent més gran està més deprimida, tenen apatia i també veig por, molta por a morir“, explica.

El psiquiatre i director del centre Bonaire Salut, Pablo Tobajas, també ha detectat aquest deteriorament cognitiu a la seva consulta i “nivells elevats d’ansietat i angoixa a causa de la pandèmia”. És per això que Tobajas recomana a la població d’entre 65 i 75 anys “mantenir-se activa i estar en contacte amb els seus éssers estimats a través de telefonades o de videocridades”.

Tant la psicòloga Ana Mantecón com el psiquiatre Pablo Tobajas han notat un increment de les consultes a causa de la pandèmia. A més, d’un augment de les consultes entre la gent de 60 i 70 anys, també han vist que la resta de la població necessita més ajuda psicològica per quadres relacionats amb la depressió o l’ansietat.

04/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris