X

Les petites i mitjanes empreses d’Eivissa i Formentera “no es poden endeutar més”

La Pimeef adverteix que moltes empreses hauran de passar d'ERTO a ERO

02/02/2021

Les petites i mitjanes empreses d’Eivissa i Formentera “no es poden endeutar més”

La Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (Pimeef) assegura que el teixit empresarial pitiús NO podrà aguantar un estiu com l’anterior, i que la situació actual farà que moltes empreses hagin de passar els treballadors d’ERTO a ERO definitius. Tot i que valoren positivament l’ajuda de 1.500 euros mensuals anunciada ahir pel Govern i els dos consells pitiüsos, reiteren que és insuficient i reclamen l’ajuda específica de l’Estat.

La patronal pitiüsa està desanimada i crispada alhora… L’endeutament de les empreses, a través de bancs o crèdits públics, “no es pot allargar ni un minut més”. Per això reclamen a les administracions agilitzar ajudes i reduir burocràcia. L’eliminació de taxes municipals o de les obligacions amb la Seguretat Social i fer plans de desescalada pactats, seran altres claus per impedir la pèrdua del teixit empresarial.

Les ajudes anunciades ahir pel Govern i els consells per fer front a la crisi, amb 4,7 milions per Eivissa i 630 MIL per Formentera, són benvingudes, però insuficients i massa lentes en parer dels empresaris.
tall pep mayans

Els empresaris confien que finalment hi haurà enguany temporada turística, per això necessiten accelerar la vacunació i fer controls sanitaris a ports i aeroport i obrir corredors segurs.

02/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris