X

Cort aprova el projecte de rehabilitació de les Torres del Temple

Després de la reforma, dissenyada per l'eivissenc Elias Torres, allotjarà un museu que mostrarà la Palma musulmana, la cristiana i la jueva

02/02/2021

Cort aprova el projecte de rehabilitació de les Torres del Temple

Les dues torres, una islàmica i l’altra cristiana és el que queden de l’esplendor de les Torres del Temple o, tal com va deixar escrit el rei en Jaume al llibre del Repartiment, l’Almudaina de Gumara. Era una fortificació dins de la ciutat emmurallada de Medina Mayurka i que va rebre el seu nom d’una tribu berber que es va instal·lar amb tota probabilitat a la zona. Després de la Conquesta va passar a mans dels Templers, que hi construïren una capella que encara ara es pot visitar. Amb la dissolució del Temple va passar a l’orde de Sant Joan de Jerusalem i després de la Desamortització, al segle XIX, a mans particulars. Des de llavors la seva degradació s’ha agreujat amb el pas dels anys. Demà dimecres, Cort aprovarà el projecte de rehabilitació amb un pressupost de 2 milions d’euros provinents de l’impost de turisme sostenible. El disseny és del despatx de l’arquitecte eivissenc Elias Torres i de José Antonio Martínez Lapeña.

El projecte preveu que la façana de les Torres tornin a tenir l’aparença que va trobar l’arxiduc Lluís Salvador a finals del segle XIX, es reconstruiran els forjats i es modificarà l’alçada de la segona planta per poder recuperar diferents arcs i nínxols de llum d’origen medieval. També s’aprofitarà per millorar el paviment i ampliar la vorera del carrer del Temple. Després de 20 mesos d’obres es preveu que el nou museu pugui obrir les portes. “Serà un passeig per la història de la ciutat dels segles X al XV i, sobretot, centrarà l’interès en les tres ‘Palmes’: la musulmana, la cristiana i la jueva” ha afirmat el regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera.

La regidoria de Cultura de Palma destaca que aquest projecte, juntament amb les obres de la fàbrica de Can Ribas i de l’antiga presó de Palma, serviran per ampliar els espais culturals de Ciutat.

02/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris