X

Sancionats amb 141.000 euros vuit participants en la manifestació no autoritzada de dissabte

Els fets segueixen sota investigació i podrien obrir-se més expedients, adverteix la Delegació del Govern

02/02/2021

Sancionats amb 141.000 euros vuit participants en la manifestació no autoritzada de dissabte

La Delegació del Govern central a les Illes ha obert expedients sancionadors per diverses infraccions a vuit dels promotors i participants en la manifestació contra el Govern de dissabte passat a Palma amb multes que sumen 141.000 euros.


La Policia Nacional identifica 70 manifestants que participaven a peu en la marxa dels restauradors

Les tres manifestacions a peu organitzades els dies 12, 22 i 30 de gener per l’associació denominada la Resistència, que demana la dimissió de l’executiu pel tancament dels bars i restaurants, acumulen sancions que sumen 322.000 euros.

Per la marxa del dissabte entre el Palau de Congressos i el Consolat de Mar, prohibida expressament per la Delegació del Govern per risc sanitari, l’home que va presentar la sol·licitud de la caravana motoritzada que sí que comptava amb permís i dos dels organitzadors han estat expedientats per una infracció lleu i una altra greu cadascun, amb sengles multes de 20.200 euros.

La Policia els va recordar que la manifestació a peu no estava autoritzada, malgrat això un dels organitzadors es va posar al capdavant dels congregats i va iniciar la manifestació i després s’hi va sumar el promotor de la convocatòria, incomplint el seu compromís de manifestar-se en un camió.

Una vegada la manifestació va arribar al Consolat de Mar, seu de la presidència del Govern, un responsable policial va tornar a sol·licitar la dissolució de la concentració, tant de vehicles com de vianants, però aquestes dues persones, que estaven damunt un camió amb un equip de so a tot volum, van ignorar el requeriment.

L’altre promotor sancionat amb els dos anteriors animava al mateix temps els manifestants a quedar-se en el lloc ballant, a pesar que també la Policia li va instar a aturar la seva actitud.

“Quan els agents anaven a dur a terme una intervenció més contundent, finalment va cessar la música i el promotor va anunciar per megafonia la fi de l’acte. En aquest moment, els congregats i els vehicles van començar a retirar-se”, indica la Delegació del Govern en un comunicat.

A aquestes tres persones se’ls atribueixen sengles infraccions greus per desobediència i altres tantes lleus per promoure la manifestació prohibida.

Hi ha un altre manifestant que se li imputen desobediència i resistència als agents de l’autoritat, que sumen multes de 15.600 euros, perquè abans de la manifestació un policia li va demanar que es posés una màscara i es va negar, i el mateix va fer posteriorment quan se li va demanar que mostrés la seva documentació per a ser identificat.

La mateixa sanció per infraccions similars s’imposa a un altre dels participants, que juntament amb una altra persona pendent d’identificar va aportar dades falses als agents que van actuar, i en diverses ocasions va tractar d’obstaculitzar el trànsit en el sentit obert del Passeig Marítim al capdavant d’un grup de manifestants.

Un altre dels expedientats també s’enfronta a una sanció econòmica de 15.600 euros per prendre cinc pots de fum enfront del Consolat de Mar.

El setè sancionat és un jove a qui s’atribueixen tres infraccions que sumen 16.200 euros i el vuitè que li acompanyava i que s’enfronta a 15.600 euros de multa.

Tots dos van ignorar reiteradament l’ordre de dissoldre’s que la Policia va difondre per megafonia davant el Consolat de Mar. Un d’ells, a més, va tractar de fugir per a evitar ser identificat i portava una màscara amb un lema insultant la Policia.

Els fets segueixen sota investigació i podrien obrir-se més expedients, adverteix la Delegació del Govern.

02/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris