X

El delegat d’UGT a Can Misses rep el vaccí contra la covid sense ser professional de la primera línia

Pedro Campillo reconeix a IB3 Ràdio que va rebre el vaccí el 15 de gener, però diu que figurava a la llista de Salut

03/02/2021

El delegat d’UGT a Can Misses rep el vaccí contra la covid sense ser professional de la primera línia

Imatge d'arxiu. /EFE

Un altre nom s’afegeix a la llista de persones que -tot i no ser professional de la primera línia de lluita contra la Covid-19 està vacunat. Es tracta del delegat sindical d’UGT a l’hospital Can Misses i exregidor del PSOE a Eivissa, Pedro Campillo, a qui es va inocular el vaccí el passat dia 15 de gener.

Campillo ha reconegut als micròfons d’IB3 Ràdio que ja ha rebut el vaccí. Tot i això, nega que s’hagi comès cap irregularitat. A més, ha explicat, “tot i ser sindicalista, som una persona que em moc per tot l’hospital, vaig a urgències i a les diferents plantes. A més, en alguna ocasió he atès al despatx sanitaris contagiats pel virus”. “Vaig omplir un formulari que vaig rebre per la intranet de l’hospital i per això em vaig vacunar; no he mogut cap fil per passar davant ningú. Som una persona que em moc per tot l’hospital, a més tenc 60 anys”, afirma Campillo.

Altres càrrecs

Altres tres alts càrrecs que estan a primera línia de gestió de la pandèmia s’han vacunat sense complir el protocol que marca el Ministeri de Salut. Tot i això, l’IB Salut i l’Institut Mallorquí de Serveis Socials asseguren que Carlos Villafáfila, Angélica Miguélez i Sofia Alonso varen rebre el vaccí perquè sobraren dosis el dia que es va iniciar la campanya a les Illes a la residència Oms de Palma. Aquell 27 de desembre sobraren 31 de les 165 dosis que arribaren ja que hi va haver professionals i usuaris de la residència que no es presentaren.

Sofia Alonso s’ha mostrat tranquil·la davant la pressió mediàtica rebuda. En declaracions al programa Els Dematins d’IB3 Televisió, Alonso ha explicat que “va decidir rebre la dosi sobrant, ja que té un contacte estret amb usuaris de residències i pot suposar un vector de contagi per a les persones vulnerables”. A part de Sofia Alonso, segons l’IMAS, cap càrrec del Consell de Mallorca o de l’Institut Mallorquí de Serveis Socials han rebut l’antídot.

Per part seva, la directora d’Assistència Sanitària, Eugènia Carandell, ha defensat la vacunació de Sofia Alonso, Carlos Vilafáfila i Angélica Miguélez. A més, ha negat rotundament que “els treballadors de l’IBé Salut de l’edifici Reina Esclaramunda estiguin tots vacunats”, tal i com va denunciar ahir el PP. Per evitar futures polèmiques amb la vacunació com la d’aquests càrrecs que gestionen la pandèmia, Salut elaborarà un llistat de suplents per les dosis que sobrin.

03/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris